86% Betyg

Trail-erövrande krigare: Granskning av Sunn mountainbikesortimentet

Betygsatt produkt: Sunn Kern EN S2 White M Celoodpružené kolo

Viktiga funktioner:
Prisvärd Fullfjädring Lättvikt Högkvalitativa komponenter RockShox-fjädring Formula-bromsar Effektiv klättring Stabil geometri

För spänningssökare och trail-erövrare är Sunn mountainbikes ett diskussionsämne som helt enkelt inte kan förbises. Varumärket erbjuder en rad fullfjädrade mountainbikes som är lika spännande i prestanda som de är i estetik. Den mest anmärkningsvärda i detta sortiment är utan tvekan Kern-serien, som omfattar den dynamiska S2, den robusta Kern EN och den smart designade Kern EN29 Finest.

Om vi börjar med Kern S2 så framstår den som en mästare på prisvärdhet utan att kompromissa med kvaliteten. Med 140 mm slaglängd både fram och bak, en lätt ram som bara väger 28,9 kg och högkvalitativa komponenter som RockShox-gaffeln och Formula hydrauliska skivbromsar är det tydligt att den här cykeln är ett kap i världen av fullfjädrade cyklar. Men även om många uppskattar dess prestanda är den slående gula svingarmsdesignen kanske inte allas grej.

Vid övergången till Sunn Kern EN får enduroförare se en lekfull och effektiv klättrare, en rolig och lekfull cykel som ger glädje vid varje tramptag. Komponenterna är i toppklass och det är uppenbart att varje del har handplockats för optimal prestanda. Några mindre nackdelar är dock att det är svårt att komma åt returjusteringen, att lera har en tendens att fastna i vissa sprickor på ramen och att det har dykt upp några problem med bakbromsens prestanda.

Höjdpunkten i konceptet verkar vara Kern EN29 Finest, som hyllas för sin högkvalitativa konstruktion och minutiösa uppmärksamhet på detaljer. Fjädringskonstruktionen är både smart och effektiv, vilket gör sprintar i uppförsbackar lika tillfredsställande som nedförsbackar med vind i ansiktet. Den är utrustad med en RockShox TwistLoc bakdämpare och har en imponerande geometri för stabilitet i hög fart. Cykeln är dock inte utan sina egenheter - lite överdriven gnidning mot bakdäcket och begränsat utrymme för bredare däck är några av de få klagomål som noterats av förare.

Sammanfattningsvis utmärker sig Sunn Kern-serien genom att erbjuda konkurrenskraftiga priser, anmärkningsvärd prestanda och hållbara kvalitetskomponenter för både endurotävlingar och mountainbikecykling på fritiden. Även om varje modell har sina subtila egenheter, är valet av en Sunn Kern mountainbike i huvudsak ett val av stort värde förpackat i spännande design.


Pris/prestanda
84%
Bearbetning
89%
Design
85%
Funktioner
88%

Produktspecifikationer


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function displayFormattedJson() in /www/hosting/lilymag.de/www/src/pages/productPage.php:170 Stack trace: #0 /www/hosting/lilymag.de/www/index.php(12): include_once() #1 {main} thrown in /www/hosting/lilymag.de/www/src/pages/productPage.php on line 170