87.8% Betyg

FiiO M17: Kraftspelaren för audiofiler

Betygsatt produkt: FiiO M17

Viktiga funktioner:
Dubbla THX AAA-788+ hörlursförstärkare Dubbla ES9038PRO DAC-chipset Flera anslutningsmöjligheter Chassi i rostfritt stål med lysdioder Android-baserat gränssnitt Kylfläkt

FiiO M17 är en exceptionell ljudutrustning som är utformad för att ge en omslutande lyssningsupplevelse. Byggkvaliteten är inget annat än felfri, med premiummaterial som vittnar om dess hållbarhet och klass. Användarna lovordar den generösa utrustningen med olika fysiska kontroller, anslutningar och ett oväntat rent och responsivt Android-gränssnitt. Oöverträffad kraft kommer från de dubbla THX AAA-788+ hörlursförstärkarna, som kompletteras med dubbla ES9038PRO DAC-chipset, vilket säkerställer utökad upplösning och minimal brusstörning.

Prestandamässigt är FiiO M17 känd för sin imponerande ljudkvalitet. Oavsett om det är via hörlurar eller som stationär DAC och förstärkare rapporteras ljudet konsekvent som detaljerat, kraftfullt och transparent över alla frekvenser, med en anmärkningsvärd ljudbild och basåtergivning. Det transparenta mellanregistret och de höga mellantonerna och övre diskanten är distinkta, även om vissa tycker att mellantonerna är för avslöjande.

Trots sina exceptionella egenskaper kan FiiO M17:s design vara ett tveeggat svärd. Det unika chassit i rostfritt stål och de lysande LED-lamporna fångar blicken, men den avsevärda storleken och vikten kan utgöra en utmaning för användning på resande fot. Det kompletterande kylstativet är ett smart tillägg för att förbättra skrivbordsprestandan och tillgodose M17:s behov av att hantera sin robusta kraft. Dessutom ger de många olika anslutningsalternativen mervärde, särskilt för dem med specifika krav på ljudutrustningen.

FiiO M17 är dock inte helt utan nackdelar. Enheten ligger på den dyrare sidan, vilket kan avskräcka vissa potentiella köpare. Den saknar också stöd för MQA och har begränsade anslutningsmöjligheter med endast en USB-C-port tillgänglig. Dessutom har vissa användare påpekat att den är skrymmande och tung, vilket minskar dess portabilitet. Medelmåttig högtalarkvalitet nämns ibland, utan någon DSD512-framtidssäkring för att tippa den över kanten av den senaste tekniken.

I slutändan presenterar sig FiiO M17 som en avancerad DAP som blandar kraft, kvalitet och unik design för att erbjuda en ljudupplevelse i toppklass. Det är kanske inte det lättaste eller mest prisvärda alternativet, men för dem som är villiga att bortse från dessa aspekter till förmån för ljudåtergivning i toppklass kan det vara en oersättlig investering.


Pris/prestanda
85%
Bearbetning
92%
Design
88%
Funktioner
90%

Aktuellt pris på alza:
22 507SEK

Fler recensioner och diskussioner:

Liknande väl rankade produkter

SHANLING M3 Ultra black
SHANLING M3 Ultra black
92.5%

5 019SEK

Läs recensioner (2)
FiiO M15s
FiiO M15s
88.6%

13 039SEK

Läs recensioner (8)
FiiO M17
FiiO M17
87.8%

22 507SEK

Läs recensioner (6)
Shanling M6 Ultra zelená
Shanling M6 Ultra zelená
86.6%

11 444SEK

Läs recensioner (5)
Shanling M7
Shanling M7
86.6%

15 502SEK

Läs recensioner (5)


Skriv en kommentar

Har du någon erfarenhet av en produkt? Har du några frågor? skriv en kommentar till oss.