80.9% Betyg

En djupdykning i Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 spelmonitor

Betygsatt produkt: Corsair XENEON FLEX 45WQHD240 OLED

Viktiga funktioner:
Flexibel OLED-panel 240Hz uppdateringsfrekvens AMD FreeSync Premium Pro och Nvidia G-Sync-kompatibel Bra anslutningsmöjligheter Hög färgomfångstäckning

Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 är en bildskärm som har rört om i spelvärlden med sin innovativa flexibla OLED-panel och exceptionella prestanda. Xeneon Flex erbjuder en blandning av förstklassig spelprestanda och uppslukande upplevelse, och är ett unikt tillskott till alla spelares arsenal. Med sin 45-tumsskärm väcker den uppmärksamhet och lovar att ge liv åt spelen med levande färger och djup svärta tack vare OLED-tekniken. Uppdateringsfrekvensen på 240 Hz och kompatibiliteten med både AMD FreeSync Premium Pro och Nvidia G-Sync säkerställer att rörelserna är mjuka som smör, vilket tillgodoser de mest krävande reflexerna.

Perfektion är dock inte något som denna bildskärm kan göra utan att ifrågasättas. Skärmens böjbara funktion - som möjliggör övergångar från platt till böjd - framhålls som en av dess största styrkor, men den för också med sig vissa problem när det gäller hållbarhet och kurvans enhetlighet. Användare rapporterar om en "klumpig böjningsmekanism" och befarar att om man upprepade gånger formar skärmen efter eget tycke kan det påverka dess livslängd negativt. Panelen saknar inbyggda högtalare och dess anpassningsbarhet hämmas av begränsade fysiska justeringar som höjd och svängning, element som kan frustrera användare som letar efter en sömlös installationsupplevelse. När det gäller visuell klarhet leder den stora skärmen till en lägre pixeldensitet, vilket även om det inte är ett problem inom spelvärlden, blir uppenbart när man övergår till allmän användning eller produktivitetsuppgifter.

Anslutningsmöjligheter är en stark sida hos Corsair Xeneon Flex; den har spännande I/O-alternativ och inkluderar USB-C med strömförsörjning. Efter korrekt kalibrering uppvisar bildskärmen utmärkt färgprecision, vilket ökar dess trovärdighet som en bildskärm som inte bara lämpar sig för spel utan även för kreativa uppgifter.

Elefanten i rummet är bildskärmens prispunkt, som är på den högre sidan, särskilt med tanke på några av dess första generationens brister. Det finns också en oro kring OLED:s känslighet för inbränning - enfaktor som potentiella köpare måste ta hänsyn till. Trots några få brister är Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 fortfarande en fascinerande teknik som för många kommer att vara värd investeringen för den nivå av fördjupning och kvalitet som den tillför spelbordet.


Pris/prestanda
75%
Bearbetning
85%
Design
80%
Funktioner
80%

Aktuellt pris på alza:
25 599SEK

Fler recensioner och diskussioner:

Liknande väl rankade produkter

43
43" Panasonic TH-43CQE1W
95%

12 990SEK

Läs recensioner (1)
27
27" EIZO ColorEdge CS2740
94.3%

18 884SEK

Läs recensioner (4)
65
65" Triumph Board Interactive Flat Panel PRO
92%

29 903SEK

Läs recensioner (5)

Fatal error: Uncaught ValueError: Path cannot be empty in /www/hosting/lilymag.de/www/src/fce/general.php:298 Stack trace: #0 /www/hosting/lilymag.de/www/src/fce/general.php(298): file_get_contents() #1 /www/hosting/lilymag.de/www/src/classes/categoryPage.php(107): alzaImageHandling() #2 /www/hosting/lilymag.de/www/src/classes/categoryPage.php(24): ProductDisplay->printProducts() #3 /www/hosting/lilymag.de/www/src/pages/productPage.php(244): ProductDisplay->displayCategory() #4 /www/hosting/lilymag.de/www/index.php(12): include_once('...') #5 {main} thrown in /www/hosting/lilymag.de/www/src/fce/general.php on line 298