87.6% Betyg

Casio PX-S1100 - Ett mycket portabelt digitalt arrangemang för den moderna pianisten

Betygsatt produkt: CASIO PX S1100 WE

Viktiga funktioner:
Elegant design Bärbar Smart skalat Hammer Action-tangentbord Bluetooth-anslutning Belysta touchsensorkontroller Batterialternativ Prisvärd

Casio PX-S1100 har fått ett gott rykte om sig att vara ett utmärkt alternativ för pianister på resande fot. Nybörjare och medelgoda spelare tycker att den kompakta och lätta designen är ett stort plus, eftersom den gör det enkelt att transportera och placera pianot på ett flexibelt sätt.

Trots sin eleganta formfaktor snålar inte PX-S1100 med ljudkvaliteten. Det förbättrade högtalarsystemet ger en omslutande ljudupplevelse med djup resonans och klarhet, som ofta jämförs med mer otympliga utmanare på marknaden. Smart Scaled Hammer Action Keyboard innebär att den autentiska pianokänslan bibehålls, komplett med simulerade texturer i ebenholts och elfenben.

En av digitalpianots mest lovordade egenskaper är dess trådlösa Bluetooth-ljud och MIDI-funktioner. Oavsett om du är intresserad av att lagra dina övningssessioner eller integrera med andra digitala verktyg, erbjuder Casio sömlösa anslutningsalternativ, särskilt med den kostnadsfria WU-BT10-adaptern.

Enhetens intelligenta design sträcker sig till dess kontrollpanel, som har belysta touchsensorkontroller som hjälper till att upprätthålla en minimalistisk estetik samtidigt som de tillhandahåller funktionella inmatningsmetoder. Användarna njuter av den taktila känslan av den släta platta panelen när de interagerar med olika inställningar och funktioner.

Trots de många fördelarna noterar vissa musiker avsaknaden av fysiska knappar eller en skärm. Denna aspekt kräver en inlärningskurva, med funktionstangentkombinationer som styr det valda ljudet. Dessutom kanske de viktade tangenterna inte är enhetliga på grund av den kompakta mekaniken, vilket kan påverka den respons som erfarna pianister förväntar sig. Högtalarna ger visserligen klart ljud, men kan också ge olika ljudperspektiv beroende på vilken sida av tangentbordet du befinner dig på. Avancerade klassiska pianister kan tycka att PX-S1100:s funktioner är något begränsande, särskilt när de tar sig an komplicerade kompositioner som kan kräva nyanserad spelbarhet.

Om man ser till hela paketet framstår Casio PX-S1100 som ett övertygande alternativ i sin prisklass. Det är inte bara en symbol för bärbarhet och stil utan också ett instrument som inte kompromissar med de viktiga funktioner som krävs för en tillfredsställande pianoupplevelse. Kombinationen av autentisk tangenttryckning, högkvalitativt ljud och funktionella anslutningsmöjligheter gör det till ett klokt val för både spirande artister och resande musiker.


Pris/prestanda
87%
Bearbetning
88%
Design
90%
Funktioner
85%

Aktuellt pris på alza:
7 048SEK

Fler recensioner och diskussioner:

Liknande väl rankade produkter

KAWAI ES120W - White
KAWAI ES120W - White
92.5%

8 691SEK

Läs recensioner (2)
Orla Stage Studio Black
Orla Stage Studio Black
90%

6 034SEK

Läs recensioner (2)
Orla Stage Studio White
Orla Stage Studio White
90%

6 034SEK

Läs recensioner (1)
KAWAI ES120B - Black
KAWAI ES120B - Black
88.8%

9 271SEK

Läs recensioner (4)
KURZWEIL KA120
KURZWEIL KA120
88.3%

8 014SEK

Läs recensioner (3)
KAWAI ES 920 W
KAWAI ES 920 W
88.1%

16 903SEK

Läs recensioner (12)
CASIO PX S1100 WE
CASIO PX S1100 WE
87.6%

7 048SEK

Läs recensioner (5)
ALESIS Prestige Artist
ALESIS Prestige Artist
83.5%

6 372SEK

Läs recensioner (4)


Skriv en kommentar

Har du någon erfarenhet av en produkt? Har du några frågor? skriv en kommentar till oss.