88.1% Betyg

MSI Optix MPG321UR-QD: Ett snitt över resten för både spelentusiaster och proffs

Betygsatt produkt: 32" MSI Optix MPG321UR-QD

Viktiga funktioner:
32-tums 4K-skärm Quantum Dot-teknik 144 Hz uppdateringsfrekvens G-Sync- och FreeSync-kompatibilitet Hög färgprecision Elegant design Flera anslutningsmöjligheter Inbyggd KVM-switch

När det gäller spelmonitorer är marknaden full av alternativ som tillgodoser en mängd olika behov, från avslappnat konsolspelande till hardcore PC-spelande. Mitt i detta trånga utrymme sticker MSI Optix MPG321UR-QD ut, inte bara som ett annat val, utan som en förstklassig utmanare som syftar till att uppfylla kraven från de mest kräsna användarna.

MSI Optix MPG321UR-QD är inte blyg när det kommer till specifikationer. Med en 32-tums 4K IPS-panel som klarar en uppdateringsfrekvens på 144 Hz är den ett avundsvärt val för spelare som vill ha både knivskarpa bilder och smidig uppspelning av rörelser. Quantum Dot-tekniken förbättrar färgomfånget ytterligare, vilket gör att färgnoggrannheten och täckningen når imponerande höjder, vilket gör den lämplig för professionell färggradering samt spel som kräver enastående visuell verklighetstrogenhet.

Spelare kommer att bli glada över att hitta full G-Sync-kompatibilitet tillsammans med FreeSync-stöd, vilket säkerställer en variabel uppdateringsfrekvens för en tårfri spelupplevelse. Förutom att leverera livfulla färger och utmärkt HDR-stöd har bildskärmen också en mängd funktioner som Optix Scope och Smart Crosshair, vilket förbättrar spelet för taktiska fördelar. Inkluderingen av KVM 3.0-teknik gör enhetsväxling sömlös, vilket är en särskild fördel för användare som använder flera system.

MSI Optix MPG321UR-QD är dock inte utan sina mindre nackdelar. Vissa användare har noterat problem med överdrivna inställningar och svarta nivåer som inte är lika djupa som hos vissa VA-paneler. Dessutom, även om det finns många anslutningsmöjligheter med flera I/O-portar, kan USB-hubbens begränsning till USB 2.0 vara ett bekymmer för vissa. Trots dessa punkter har bildskärmen en attraktiv design med tunna ramar, inbyggd KVM och stöd för hög dynamisk kontrast och HDR10, vilket rundar av en rik uppsättning funktioner som mer än väl kompenserar för eventuella tillkortakommanden.

Det som är lite sämre är priset och kraven på dedikerat utrymme. Priset placerar den i premiumkategorin, vilket kan vara en avgörande faktor för spelare som arbetar inom en budget. Dessutom kan basen, även om den är estetisk, konsumera en anständig mängd skrivbordsfastigheter.

MSI Optix MPG321UR-QD kombinerar överlägsen färgprestanda, design och mångsidighet för att vara en stöttepelare på alla spelares eller professionellas skrivbord. Trots sin prislapp och små olägenheter är denna spelmonitor strukturerad för att leverera en premiumupplevelse som förbättrar både spelande och produktivitet.


Pris/prestanda
88%
Bearbetning
93%
Design
90%
Funktioner
92%

Aktuellt pris på alza:
14 005SEK

Fler recensioner och diskussioner:

Liknande väl rankade produkter

43
43" Panasonic TH-43CQE1W
95%

12 990SEK

Läs recensioner (1)
27
27" EIZO ColorEdge CS2740
94.3%

18 884SEK

Läs recensioner (4)
65
65" Triumph Board Interactive Flat Panel PRO
92%

29 903SEK

Läs recensioner (5)

Fatal error: Uncaught ValueError: Path cannot be empty in /www/hosting/lilymag.de/www/src/fce/general.php:298 Stack trace: #0 /www/hosting/lilymag.de/www/src/fce/general.php(298): file_get_contents() #1 /www/hosting/lilymag.de/www/src/classes/categoryPage.php(107): alzaImageHandling() #2 /www/hosting/lilymag.de/www/src/classes/categoryPage.php(24): ProductDisplay->printProducts() #3 /www/hosting/lilymag.de/www/src/pages/productPage.php(244): ProductDisplay->displayCategory() #4 /www/hosting/lilymag.de/www/index.php(12): include_once('...') #5 {main} thrown in /www/hosting/lilymag.de/www/src/fce/general.php on line 298