72.5% Betyg

En omfattande översikt över Matterport MC250 Pro2-kameran och tillbehören

Betygsatt produkt: Matterport Pro2

Viktiga funktioner:
Fantastisk bildkvalitet Ergonomisk design Intuitivt användargränssnitt Strömlinjeformad anskaffning Pålitlig prestanda Samarbetsverktyg Integration med större plattformar Avtagbar skumplastblockering Snabb scanning

Matterport MC250 Pro2 Camera sticker ut i mängden av lösningar för 3D-bildbehandling. Den får beröm för sin exceptionella bildkvalitet, en egenskap som bör vara central för alla kameror i det här segmentet. Yrkesverksamma som överväger att införliva denna teknik i sitt arbetsflöde bör dock vara försiktiga med det dyra abonnemangspaket som krävs innan de kan ladda upp modeller, och att modellen endast kan användas för virtuella rundturer, inte för CAD-ritning eller konstruktion.

När det gäller användarupplevelsen har kameran en enkel och ergonomisk design tillsammans med ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt. Den strömlinjeformade insamlingsprocessen kompletteras av tillförlitlig fältsäker prestanda, och den erbjuder en justerbar applikation för att förbereda skanningar. Professionella användare kommer att tycka att samarbetsverktygen för redigering och delning är viktiga, liksom dess integration med större plattformar, vilket underlättar ett smidigare arbetsflöde. Det är dock värt att notera den långa batteriladdningstiden och en väntetid på 30 sekunder mellan skanningarna, vilket kan hämma produktiviteten på språng.

Det medföljande Premium-tillbehörssatsen ökar användarens bekvämlighet, med alla delar som passar i en Pelican-väska - förutomstativet, som kan utgöra en olägenhet för vissa. Väskan har ett avtagbart skumskydd som förhindrar att komponenterna gnids mot varandra, så att kameran och dess tillbehör förblir säkra och i perfekt skick.

Utöver stillbilder utmärker sig Pro2 genom enkel insamling av fältdata och snabba skanningstider, med skanningar som tar mindre än 90 sekunder i en optimalt förberedd miljö. Den fångar stora utrymmen under rätt förhållanden och är lämplig för tillämpningar med lägre kostnad och lägre noggrannhet som AEC, vilket ger liv åt bilder med ett fotorealistiskt utseende och en visare som påminner om StreetView. Trots Pro2:s många styrkor begränsas användarna av kravet på Matterport Capture App, som endast finns för iOS, och miljöförhållanden som kraftigt påverkar dess prestanda. När data har laddats upp till Matterport Cloud har användarna dessutom ingen kontroll över databehandlingen och det kan vara svårt att reparera registreringsfel, vilket väcker frågor om precisionen i inriktningen utan tillhandahållna mätvärden.

Sammanfattningsvis erbjuder kameran och dess tillbehör många funktioner som är fördelaktiga för yrkesverksamma som behöver skapa 3D-turer eller fånga stora utrymmen för inställningar med lägre noggrannhet, men potentiella köpare måste väga kostnaden för de nödvändiga prenumerationstjänsterna, begränsningar i användningsrättigheter och potentiella tekniska hinder mot de högkvalitativa utdata och användarvänlighet som Matterport MC250 Pro2-kameran lovar.


Pris/prestanda
72%
Bearbetning
87%
Design
90%
Funktioner
85%

Aktuellt pris på alza:
35 026SEK

Fler recensioner och diskussioner:

Liknande väl rankade produkter

RICOH THETA X
RICOH THETA X
89.5%

15 937SEK

Läs recensioner (6)
Matterport Pro3
Matterport Pro3
85%

79 895SEK

Läs recensioner (2)
Matterport Pro2
Matterport Pro2
72.5%

35 026SEK

Läs recensioner (4)


Skriv en kommentar

Har du någon erfarenhet av en produkt? Har du några frågor? skriv en kommentar till oss.