87.4% Betyg

Canons kompakta kraftpaket: En djupdykning i VIXIA HF G70 och dess syskon

Betygsatt produkt: Canon Legria HF-G70

Viktiga funktioner:
Kompakt formfaktor Högupplöst 4K-video 5-axlig bildstabilisering 20x optisk zoom Dubbla SD-kortplatser Avancerad autofokus Peksensitiv LCD

Behovet av kompakta men ändå kraftfulla videokameror har ökat i videovärlden, och Canon har tagit fram en tilltalande serie med sina senaste 4K-videokameror. Dessa enheter skapar en nisch för sig själva genom att erbjuda en idealisk blandning av bärbarhet och professionalism.Canon VIXIA HF G70, tillsammans med liknande varianter som XA65 och XA60, har fått anmärkningsvärd uppmärksamhet.

Kompakthet och byggkvalitet framstår som enhälliga styrkor i alla recensioner. Videokamerornas lätta och strömlinjeformade format gör att användarna kan manövrera dem i olika situationer, vilket gör dem särskilt användbara för gerillafilmning och snabba uppställningar - en dröm för professionella företags- och eventproducenter.

Med avancerad 5-axlig bildstabilisering ger videokamerorna stadiga bilder även när du filmar på språng. Den högupplösta 4K-videoinspelningen levererar skarpa, filmiska bilder, även om en begränsning uppstår från de mindre sensorerna, vilket påverkar skärpedjupet och potentiellt begränsar kreativa alternativ jämfört med större filmkameror.

Bland de viktigaste funktionerna finns 20x optisk zoom, avancerad autofokus med ansiktsigenkänning och spårning, dubbla SD-kortplatser för backup och reläinspelning samt inbyggd 5-axlig bildstabilisering. Kamerorna är även redo för redigering med fullständiga ljud- och videofunktioner och inbäddade data som tidskod när OSD-inspelning används, vilket ger mervärde till det professionella arbetsflödet.

Allt är dock inte perfekt. Videokamerorna spelar endast in i MP4-format, vilket begränsar mångsidigheten för efterproduktion. Det finns också en påtaglig brist på moderna anslutningsmöjligheter - inget inbyggt Wi-Fi eller Bluetooth - vilket vissa användare kan tycka är en besvikelse. De som älskar manuell fokusering kanske inte uppskattar att kontrollringen är det enda sättet att uppnå manuell fokusering. Ett annat mindre problem är den monaurala högtalaren och avsaknaden av nödvändigheter som en HDMI-kabel i förpackningen, med rekommendationer om att använda SD-kort som är klassade som hastighetsklass 6 eller högre för HD-inspelning.

Trots dessa nackdelar är Canons videokameror ett bra val för seriösa filmskapare och videografer som värdesätter portabilitet utan att kompromissa med professionella utdataalternativ. De passar bra i företagsinstallationer, evenemangsproduktioner eller som en pålitlig B-kamera. Även om prispunkten kan vara på den högre sidan, är den rena funktionalitet och kvalitet som dessa videokameror erbjuder väl anpassade till deras kostnad - vilket markerar dem som premiumenheter i sin kategori.

Sammantaget är dessa Canon 4K-videokameror, med VIXIA HF G70 i spetsen, pålitliga, mångsidiga och fullspäckade med funktioner som tillgodoser kraven på modern videografi, vilket bekräftar Canons åtagande att leverera kvalitetsverktyg för visuellt berättande.


Pris/prestanda
85%
Bearbetning
89%
Design
90%
Funktioner
85%

Aktuellt pris på alza:
14 053SEK

Fler recensioner och diskussioner:

Liknande väl rankade produkter

Panasonic V800 černá
Panasonic V800 černá
90%

6 614SEK

Läs recensioner (1)
Panasonic Lumix DC-BS1H
Panasonic Lumix DC-BS1H
90%

43 957SEK

Läs recensioner (1)
Panasonic HC-X2E
Panasonic HC-X2E
90%

38 546SEK

Läs recensioner (2)
Panasonic HC-X20E
Panasonic HC-X20E
88.3%

29 754SEK

Läs recensioner (3)
Sony HDR-CX625B
Sony HDR-CX625B
88%

6 758SEK

Läs recensioner (1)
Sony FDR-AX53
Sony FDR-AX53
87.5%

12 555SEK

Läs recensioner (6)
Canon Legria HF-G70
Canon Legria HF-G70
87.4%

14 053SEK

Läs recensioner (5)
Sony FDR-AX43A černá
Sony FDR-AX43A černá
85%

8 691SEK

Läs recensioner (4)


Skriv en kommentar

Har du någon erfarenhet av en produkt? Har du några frågor? skriv en kommentar till oss.